Keittiömestari / keittiöpäällikkö / ravintolapäällikkö

Keittiöpäällikkö, ravintolapäällikkö / Työtehtävät ja työpaikat

Keittiöpäällikkö vastaa keittiön toiminnasta. Hän suunnittelee ja johtaa keittiön työtä sekä vastaa ravintolan keittiön tekemistä ostoista. Tehtäviin kuuluu ruokatarvikkeiden hankinta, kustannuslaskenta, varastointi sekä keittiöhenkilökunnan työnjohto ja valvonta.

Ravintolapäällikkö suunnittelee ja johtaa tarjoilu- ja myyntityötä matkustajalaivojen ravintoloissa. Hän vastaa ravintolan tekemistä hankinnoista ja varastoinnista sekä seuraa ravintolan taloudellista kehitystä ja vastaa kustannuslaskennasta. Tehtäviin kuuluu myös ravintolahenkilökunnan työnjohto ja valvonta.

Koulutus

Matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto tai hotelli- ja ravintola-alan perustutkinto, työkokemus ja sen jälkeen suoritettu työnjohdon jatkolinja.